Ontdek Bonaire

Kan je op Bonaire…

duiken, snorkelen, windsurfen en kitesurfen?

Jazeker!


Bonaire is één van de mooiste duik- en snorkel bestemmingen. En door de passatwind die het hele jaar door waait is het ook nog eens de ideale windsurf en kitesurf bestemming. Maar ook boven water is dit eiland in de Caribische Zee ongekend veelzijdig. Hiken, op avontuur in de grotten of vogels kijken?  Maar ook op culinair gebied valt er genoeg te genieten.

Het kan allemaal op Bonaire!


Avontuurlijk Bonaire

Bonaire heeft diverse mysterieuze grotten, indrukwekkende exemplaren met rotstekeningen of grotten waar zelfs water in staat. Er zijn verschillende rondleidingen, maar de gaafste zijn die door de grotten met water. Hier moet je zelfs soms je adem inhouden en door een tunnel zwemmen om aan de overkant te komen. Benieuwd naar dit avontuur? Informeer naar de mogelijkheden!

Het is wel belangrijk, dat je goed ter been bent en over een goede conditie beschikt, de tour kan namelijk soms uitdagend zijn.


 

Flamingo’s

Nieuwsgierig naar onze flamingo’s? Kom dan naar het Gotomeer, de grootste zoutwater lagune van Bonaire. Vanaf het hoogste uitkijkpunt bij het observatiegebied heb je een mooi overzicht over het Gotomeer en de route ernaartoe is erg mooi en leidt je door een jungle van cactussen.

Wanneer je tijdens het broedseizoen (januari tot maart) op het eiland bent, dan zijn er meer dan 10.000 flamingo’s op het eiland, je ziet ze overal.


 

Snorkelen op Bonaire

Een duik in het prachtige azuurblauwe water is niet alleen lekker verkoelend, maar het biedt ook prachtige zicht op de indrukwekkende onderwaterwereld die Bonaire kenmerkt. Het gemak waarmee je de onderwaterpracht kan bereiken, de ondiepe ligging en het vele koraal dat maakt het snorkelen op Bonaire zo bijzonder!

Naast de diverse snorkelplekken langs de westkust van Bonaire, biedt het eilandje Klein Bonaire je de beste kans om tijdens het snorkelen ook een schildpad te zien.

Om te mogen snorkelen op al deze snorkelplekken heb je wel een ‘nature tag’ nodig, deze is verkrijgbaar bij elke duikshop op het eiland. Dit omdat alle snorkelplekken van Bonaire deel uitmaken van het Bonaire National Marine Park.

De “nature tag” is verkrijgbaar bij elk duikcentrum op Bonaire en sinds 2019 is het mogelijk om deze tag ook online te kopen.  Lees hierover meer onder het kopje “nature tag”.


 

Duik paradijs Bonaire!

Dat het – nog steeds! – zo mooi duiken is op Bonaire heeft het eiland o.a. te danken aan het feit dat een groot deel van Bonaire een beschermd natuurgebied is. Het Bonaire National Marine Park omvat 27 km2 aan beschermd gebied. Hierdoor blijft de natuur intact. Koraal en vissen zijn er daardoor in overvloed.

Kan jij een keuze maken uit één van de bijna 100 duikplekken die Bonaire rijk is?

Wij werken samen met dé nummer 1 duikshop op Bonaire, VIP Diving! Informeer naar de mogelijkheden, wij mogen onze gasten nl. een aantrekkelijke korting aanbieden.


 

Culinair Bonaire

Benieuwd of er op culinair vlak wat te beleven valt op Bonaire? Er is zoveel lekkers te proeven, dat je echt nog een keer terug moet komen! Van een top restaurant zoals “Brass Boer” van Jonnie en Thérèse Boer tot de ‘s werelds unieke “Cadushy of Bonaire” likeur gemaakt van cactus… voor elke culinaire liefhebber valt er wel wat te proeven.

FoodBook Bonaire 2020

Taste of Bonaire

Een aantal keren per jaar vindt de “Taste of Bonaire” plaats. Al het heerlijke eten van dit eiland op één plek. Heerlijk struinen langs de diverse kraampjes en op de achtergrond live muziek en een zon die langzaam ondergaat.

Foodtrucks

Dat je op Bonaire lekker kunt eten, dat wist je waarschijnlijk al. Naast de verschillende goede restaurantjes die op het eiland te vinden zijn, kan je ook heerlijk eten bij de diverse foodtrucks. Goed voor de smaakpapillen én voor de portemonnee.

Onze persoonlijke favorieten zijn; Kite City (Te Amo Beach), King Kong (Bachelor’s Beach) en Cactus Blue (Corporal Meiss) met een overheerlijke Lion Fish Burger.


 

Voor de ijsliefhebbers

Op een tropisch eiland mag een overheerlijk verkoelend ijsje natuurlijk niet ontbreken. Op slechts 5 minuten lopen van Kas ChuChubi, midden op de Kaya Grandi, zit dé beste ijszaak van Bonaire “GIO’s”. Het ijs wordt iedere dag op ambachtelijke wijze met passie en kennis bereid.

Kan jij een keuze maken uit de verschillende overheerlijke smaken?

Een bezoek aan GIO’s is een must!


 

Kitesurfen op Bonaire

Kitesurfen op het mooiste plekje ter wereld!

Door de passaatwind die het hele jaar op Bonaire waait en het warme zeewater is dit één van de beste plekken om te (leren) kitesurfen.

Kitebeach Atlantis

Kitesurfen op schitterend turquoise blauw water! In de ochtend zijn er wat kortere golfjes, maar ’s middags is het water vaak helemaal vlak. De kans is groot dat je tijdens het kitesurfen vliegvissen of schildpadden tegenkomt. Als je echt geluk hebt, dan zwemmen er dolfijnen met je mee. Ook kan je hier genieten van schitterende zonsondergangen.


 

Windsurfen op Bonaire

Bonaire staat bekend als een populaire windsurf bestemming. Dat is niet zo raar, want gedurende de maanden januari tot en met september is er 90% kans op windkracht 4. Het ondiepe water van Lac Bay en de goede (aanlandige) wind maken het de perfecte plek om te leren windsurfen.

Moe van al deze sportieve inspanningen? Bestel dan een drankje bij bijvoorbeeld Jibe City en geniet dan van het uitzicht en de heerlijk relaxte “Caribbean Vibe”. Ook de niet surfende reisgenoten hoeven zich hier niet te vervelen.


 

Het weer op Bonaire

Natuurlijk wil je lekker weer wanneer je op vakantie gaat. Het is dus handig om van te voren te checken wat de beste reistijd is.

Goed nieuws; op Bonaire zit je altijd goed! Of je nu in het voorjaar, midden in de zomer of juist in de winter van de zon wilt genieten op Bonaire ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden (het hele jaar door!). De zeetemperatuur is vrijwel het hele jaar gelijk (ca. 28 graden).

Kortom:

  • Warmste maanden; juni t/m oktober
  • Minste neerslag en meeste zonuren; maart
  • Hoogste gemiddelde dagtemperatuur; september
  • Minste neerslag; maart en mei

 

Nature fee Bonaire

Om gebruik te mogen maken van de wateren rond Bonaire heb je een zogenaamd “nature tag” nodig.

Dit geldt niet alleen voor duikers, snorkelaars, surfers, kitesurfers  en andere watersporters, maar ook voor wie in de zee rond Bonaire of Klein Bonaire gaat zwemmen.

Dat komt omdat dit hele gebied tot het beschermde Bonaire National Marine Park behoort. Dit nationale park wordt samen met het Washington Slagbaai Nationaal Park en Lac beheert door de Stichting Nationale Parken (STINAPA). Deze non-profit organisatie beheert, onderhoudt, promoot en beschermt de nationale parken van Bonaire.

Een “nature tag” kan je bij elk duikcentrum op Bonaire kopen, sinds begin 2019 is het ook mogelijk om deze tag online aan te schaffen. Dit kan op de site van Stinapa: Bonaire Nature Fee.